lördag 1 maj 2010

Radera Time Machine från ReadyNAS

Jag har använt min ReadyNAS NV+ och dess Time Machine server vilket har fungerat alldeles utmärkt, tills jag ville sluta använda den som backup. Då märkte jag att det inte gick att radera innehållet, när man stängde av Time Machine på servern så upptogs ändå utrymmet av gammalt data som inte gick att radera.

Så här gjorde jag
 1. Ladda ner och installera Add-on EnableRootSSH från http://www.readynas.com/ (se instruktioner på http://www.readynas.com/?p=912 om du är osäker på hur den ska installeras). Observera att Netgear skriver att de kanske inte supporterar ReadyNAS:en efter att den har installerats - men för mig var det värt det.
 2. Starta "Terminal" på din Mac.
 3. Skriv: ssh root@ipadress.på.din.nas
 4. När frågan om lösenord skriver du in ditt admin lösenord.
 5. Skriv: cd /c/.timemachine/ (då kommer du in i den dolda katalogen .timemachine)
 6. Skriv: ls (då ser du vad som finns i den katalogen)
 7. Skriv: rm -rf namnet.sparsebundle (samma som du såg att det hette när du skrev "ls") (om ditt namn innehåller mellanslag kan hela namnet skrivas inom ', så här: rm -rf 'n a m n.sparsebundle'
 8. Vänta på att raderingen är klar. Det tog drygt 10 minuter för mig och mina ca 600GB som skulle raderas.
 9. Lycka till!
Jag hittade informationen på hur jag skulle göra från det här forumet:

Men jag tänkte att det kanske finns fler än jag som helst ser lösningen direkt snarare än läser 40 olika inlägg där folk testar sig fram innan lösningen dyker upp, så jag hoppas det här kan hjälpa någon.

2 kommentarer:

 1. Tack så mycket för denna enkla och mycket väl fungerande text.
  Tack för att jag slippa läsa en massa foruminlägg!
  /Goe

  SvaraRadera
 2. Glad att det kunde hjälpa någon!

  SvaraRadera