måndag 6 juni 2011

På tåget hem

Zebraarsel (också kallad gennaker)

Här passerar vi Vårholma och mina föräldrars bekanta.

Det syns dåligt på bilden men mitt i har vi en HR 36:a som vi seglat ifatt på vägen till Vaxholm.

Årets toppfart: 8,39 knop

Årets högsta fart uppmättes idag, bara 30 minuter innan vi skulle ta ner seglen för den här omgången, 8,39 knop. Vi lutade så lådor öppnades och saker i salongen flög runt. Skönt att känna att man lever ibland.

Vi började dagen med stor och gennaker. Tack vare den svaga vinden kunde vi till och med segla ifatt en HR 36 som spirade sin genua. Japp, då var jag nöjd.

En Linjett 33:a kom ifatt oss men låg sedan jämsides med oss i ca 20 minuter. De frågade oss om vår spinnaker var standard storlek eller om den var större än vanligt. Jag sa som det var att det inte var en spinnaker utan en gennaker som är lite mindre än en spinnaker och att den var i standard storlek. Då var jag också rätt nöjd.

Vi stannade för lite lunch i Vaxholm, pizza och kall Cola. När vi lämnade Vaxholm hade vinden vridit lite på sig så då blev det genua istället för gennaker.

Strålande sol och shorts och t-shirt hela dagen, det funkar det också.

Det här har varit en härlig långhelg med försmak på semester. Nu ska det bli grymt skönt med en dusch. Vattnet har inte varit särskilt badvänligt, men alla fattade inte det. Så på vissa ställen badades det, men inte ifrån vår båt. Absolut inte under 17 grader om jag ska bada och ska det vara så kallt i vattnet måste det vara betydligt varmare på land. Nu har temperaturen legat mellan 13 och 16 grader i vattnet. Det verkar lovande inför semestern.

Sedan torsdag förmiddag har vi inte haft landström och ändå har kylen funkat hela tiden. Då har vi ändå lyssnat en hel del på bilstereo om dagarna (så länge vi hade bok att lyssna på) och dessutom laddat datorn två gånger (från nästan tom till helt full). Givetvis har logg och lod varit på hela tiden vi åkt vilket vi ju gjort nästan hela dagarna. Slutsatsen jag drar av det här är att det är väldigt bra med solcellen. Att det dessutom har varit väldigt soligt skadar ju inte heller laddningen.

Nu är vi hemma och duschen blir strax ledig. Efter duschen blir det nog de sista fyra avsnitten av Burn Notice säsong 3. Det blir en bra avrundning på helgen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar