fredag 3 juni 2011

Granholmen (Munkhamn)

Idag har vi seglat, från den trygga natthamnen i Grönskärsfladen, på utsidan av Nämndö - där blev vi omseglade av en hel hord med tvåmannade katamaraner (18 någonting hette de). När vi äntligen seglade ifatt och om en annan segelbåt (som jag dock inte vet vad det var men den såg ut att vara ungefär lika stor som vår) så gick två nitar i bommen av. De som håller ett storens uthal på plats. Så det var bara att ta ner storen och segla vidare på bara genuan.

Vi chansade på att de skulle ha nitar och nitverktyg på Bullandö Marina. De hade nitar men tydligen hade de sålt sitt enda nitverktyg igår eller idag. Då var nödlösningen att åka hem till Fisksätra för att ta tåget till Erlandssons Brygga eller Clas Ohlson så vi kunde laga båten.

Tur i oturen så hade vi en beundrare av båten som bryggranne. Vi berättade om vår olycka och att de inte hade rätta verktygen varpå grannen genast erbjöd oss att låna hans verktyg. Sagt och gjort, nu sitter blocket där det ska och storen funkar som förut.

Vår färd kunde fortsätta norrut och nu ligger vi här i Munkhamn och ska strax dricka lite te och försöka svalka benen efter dagens sol.

Tack så mycket för hjälpen Olle och lycka till med er nyköpta Maxi 77.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar