söndag 5 juni 2011

Lagat travare och seglat gennaker

Efter ca 7 timmars undanvindssegling har vi nu lagt oss i den trygga naturhamnen vid Säck. Sist vi var här var vi ensamma men den här gången var det några fler. Som bilden avslöjar så har vi inte största båten men den blänker fint i solen i alla fall.

Dagen började med att vi innan avfärd skulle förbereda så seglen kunde hissas smidigt när ankaret tagits upp. Då upptäckte vi att de två översta travarna hade gått sönder. De var ditsydda och kunde inte enkelt ersättas. Den ena kunde vi, efter lite sprättande för att få bort bandet som höll gamla travaren på plats, ersättan med en plastklämma. Den översta satt i ett hål som var för trångt för en likadan klämma vilket gjorde att bandet först fick sprättas bort för att få bort gamla travaren och sedan sys tillbaka med en ny. Sedan kunde vi börja färden.

Det har varit ganska svalt så vi har haft fullt seglarställ på oss. Riktigt skönt att ha ett sånt faktiskt och inte så dumt att få använda det när det var så dyrt att köpa.

Det var betydligt färre segelbåtar ute på sjön idag men vi seglade i alla fall ifatt och förbi en Maxi 84. Men om jag har förstått de nya lys-talen rätt så är det inte längre någon större bedrift, men det är ändå skönt när det sker.

Dagens max: 7,44 knop

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar