torsdag 9 augusti 2012

Kanelbullar på surdeg

Nu har jag gjort min första deg på surdegen som jag startade i
lördags. Det tar sin lilla tid att baka med surdeg eftersom att den
ska vila under ganska många timmar vid olika tillfällen. I går gick
jag upp 5:30 för att starta degen så att den sedan skulle ligga och
vila tills jag kom hem efter jobbet. I receptet stod det att den
skulle vila i kylskåpet, men det var för kallt...så jag blev tvungen
att låta den ligga framme ytterligare några timmar innan jag kunde
baka ut den. (När jag kollade på kortfilmen på brodpassion.se över hur
man knyter bullarna fick jag veta att degen skulle ha vilat 8 timmar i
rumstemperatur och inte i kylen...så får bli nästa gång!) Vid halv nio
tiden i går kväll bakade jag i alla fall ut bullarna och stoppade
sedan in bullarna i den avstängda ugnen för att jäsa över natten. Det
doftade som ett bageri i mitt kök på morgonen och bullarna hade jäst
fint i min ugn. Nu var det bara till att grädda och avnjuta en färsk
bulle till frukost! Måste faktiskt säga att det var nog en av de
godaste bullar jag ätit! (I alla fall färska, får se hur de smakar
efter att varit frysta).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar