söndag 29 mars 2009

Slipar bort färg


Vi ska måla en ny svart snobbrand på båten till sommaren. Här ser vi Agneta slipa bort och jämna till snart sätter jag igång på andra sidan av båten.

torsdag 26 mars 2009

10 år


Tänk vad tiden går. Nu har jag haft körkort så länge att jag behövde byta det. Jag tycker det nya ser snyggare ut.

onsdag 25 mars 2009

Allt pajar

Visst är det roligt med egen lägenhet, men inte när allt går sönder. I helgen gick kranen i köket sönder, i måndags tappade Fredrik sin parfymflaska i handfatet så att det sprack och nu har vi upptäckt att kylen inte kyler. Men vad gör det om hundra år...

Våffeldagen


Idag fixar min duktiga man kvällsmaten. Det blir våffla med sylt och grädde! Mums vad gott det ska bli! Tack älskling!

tisdag 24 mars 2009

Syskonhelg

I fredags kom AnnaCarin och Gudrun hem till mig (eller oss, Fredrik skulle ha varit borta med jobbet men blev sjuk så han var också hemma). Vi började med att äta lite räksallad inna vi gick ut på helgens första långpromenad. Båda mina systrar är med i gångtävlingar, så det var bara för mig att hänga på. Jag tog mina systrar på orden och såg till att de vaknade i tid på lördagen för att gå på en promenad innan frukosten... de var dock inte så glada och inte speciellt sugna på att gå ut när de blev väckta men till slut kom vi ut. Resten av dagen blev det shopping i Sickla och middag på Tre Indier på söder. På söndagen blev det en långpromenad igen, fast efter frukosten den här gången.
En bra sak med alla dessa promanader är att jag fått se en hel del av vår närmiljö.


Gudrun ville inte bli lerig om sina skor och byxor, så hon höll sig till kanterna, eller en bit upp i skogen, här försöker hon ta sig ner till gångbanan igen.


Nu har vi tagit oss ifrån den leriga gångbanan och ut på asfalten vid Järlasjön.

Middag på Tre Indier... mycket gott!

söndag 15 mars 2009

Nu börjar båtlivet


Fredrik sitter hemma i Gåvastbo och skrapar bort färgen på utombordaren för i år ska båten bli fin på utsidan.

In Sweden we call it a kick


Agneta tar sig en tur med sparken tillsammans med sin mamma och deras hund Tessie. Det är strålande vackert väder. Helt vindstilla och solen skiner så man får kisa med ögonen hela tiden för att det blänker från snön. Men det är varmt och skönt så man kan inte annat än njuta.

Grattis mamma


Idag har vi firat mamma som fyller många år. Det började med att hon fick kaffe, tårta, kakor och paket på sängen. Räksmörgåsarna kom lite senare, när vi kom ner i köket.

lördag 14 mars 2009

Slalom i Kungsberget


Det var länge sedan vi åkte slalom, men idag blev det av. Egentligen skulle jag åkt snowboard med Ronnie men han blev tyvärr sjuk så jag hyrde skidor istället och tog med kameran för att ta några bilder på folk som hoppar. Men det blev inga bilder, vi åkte bara slalom. Tävlade om vem som kunde komma ner först med regeln att den som ramlade först skulle bjuda på godis. Tyvärr ramlade ingen av oss, men vi köpte godis ändå.

fredag 13 mars 2009

The Buddy Holly


Igår var vi på musikalen "The Buddy Holly" på Göta Lejon. Skådespeleriet var inte det bästa, men musiken däremot var riktigt bra. Kvällen blev riktigt lyckad och som tur var inte allt för sen eftersom att det var en arbetsdag idag också.

onsdag 11 mars 2009

Snö, snö, snö


Då var det vinter igen. Jag som hoppades att det skulle vara slut med snö nu. Men det är tydligen för tidigt att hoppas.

söndag 8 mars 2009

Söndagspromenad


Det är inte soligt men vädret lämpar sig ändå mycket bra för en promenad. Efter drygt en timme kom vi fram till Hellasgården. Där fikade vi lite. Nu är det dags att gå hem igen.

lördag 7 mars 2009

Bandy och nöttårta


Efter att ha spelat en bandyturnering på Studenternas i Uppsala blev jag överraskad av min duktiga fru som bakat en nöttårta till mig. Det kallar jag en bra lördag.

torsdag 5 mars 2009

Triss i halsband




Idag har jag varit hemma hos Helén igen och haft en mycket trevlig eftermiddag med god mat, trevligt sällskap och mycket insperation.

måndag 2 mars 2009

Fräscha träningskläder


Det är riktigt skönt med tvättmaskin hemma. Mina träningskläder tvättas efter varje innebandytillfälle så de håller sig fräscha lång tid framöver. Det är kanon!

En nästjuv


Förra veckan gjorde vi en snögubbe med morotsnäsa. Under helgen har den dock smält, men hela näsan var kvar tills ett hungrigt barn upptäckte att gubbens näsa var en morot och som ni kan se på bilden så är det bara halva näsan kvar. Men barnet blev mätt!

Sänggavel


Jag har skrivit om det förut, men ser att det av någon anledning har försvunnit. Så här kommer bilden på sänggaveln igen.
Vi har beställt tapet och ska dra lite sladdar samt sätta upp ett par hyllor som sängbord innan den är klar att skruva fast på väggen.

söndag 1 mars 2009

Ett sovrum


Äntligen får vi sova i ett sovrum. Garderoben är klar, eller i alla fall nästan. Vi planerar att sätta upp en liten ramp med spotlights framför skjutdörrarna, men det blir mer som en bonus när de kommer upp. Nu känns det äntligen som ett sovrum. Härligt!

Båtmässan


Här ligger lite av resultatet från vårt besök på båtmässan tillsammans med mina föräldrar, igår. Det var en trevlig dag som gick alldeles för fort. Man skulle lätt kunna varit där en dag till. Men jag tror inte att vi köper någon ny båt just nu. Däremot skulle jag gärna köpa en el-inombordare, men det får nog bli vid ett senare tillfälle.