tisdag 29 september 2009

Bilder från Norgesemestern

Nu har vi valt ut lite bilder från semestern. Här finns ett ganska snävt urval: http://picasaweb.google.com/arnryd/Norge2009.

måndag 28 september 2009

Klar att läggas upp


Idag har vi tagit ner masten och gjort vår båt klar för uppläggning inför vintern. Nu är hon inte lika fin, segelbåtar utan mast är riktigt fula. Säsongen har känts kort men vi har haft en hel del roliga och spännande stunder. Vi ser redan fram emot nästa säsong.

söndag 27 september 2009

Bara äta


Vi är ett utomordentligt bra exempel på vilken otrolig affärsidé IK hade/har. Vi skulle bara äta men jag har problem med att ensam bära allt vi handlat.

Lunch på Ikea


Första dagarna på vår bilresa lyssnade vi på en bok om Ingvar Kamprad och Ikea. Vi blev båda imponerade av hans framgång så när vi nu passerade ett Ikea-varuhus kände vi oss nästan tvungna att äta lunch där. Sagt och gjort. Det var så mycket folk att det var svårt att hitta parkeringsplats och jag gissar att det ser likadant ut på varenda Ikea idag. En sådan affärsidé skulle man ha.

Högakustenbron



Nostalgi


Nu har vi klättrat upp till grottan på Skuleberget. Här var jag på semester som barn, jag kom dock inte ihåg att det var så jobbigt att ta sig hit upp.

lördag 26 september 2009

Åre


Nu är vi tillbaka i Sverige och äntligen kan man surfa igen.

torsdag 24 september 2009

Foto stopp



Paus med risifrutti


Vi njuter av naturen i Älvdalens Kommun.

Mot Norge


Barnen blev överraskade när de vaknade och såg oss. David blev så paff att han stängde sovrumsdörren framför näsan på mig först men sedan fick jag den hårdaste kram jag någonsin fått av honom. Nu har jag varit med och lämnat barnen hos dagmamma och skola, vi har ätit frukost med Gudrun och Ingvar och nu sitter vi i bilen igen med gps:en inställd på Lillehammer.

onsdag 23 september 2009

Vår hyrbil



Semester


Nu åker vi mot Norge. Första stoppet blir i Falun där vi ska sova hos Linderkers och hämta tält, sovsäckar och liggunderlag.

Ny busskur


Titta så bra! Vi har fått en liten tavla till vår busskur som hela tiden visar när nästa buss kommer. Det är ju alldeles kanon!

måndag 21 september 2009

Äntligen lite ro


Jag har tvättat, dammsugit, pantat flaskor och handlat. Nu får jag äntligen sätta mig i soffan och läsa "Sjöjungfrun"och äta lite kvällsfika, bättre sent än aldrig!

Avstämning


Idag fick jag en avstämning på ica. Det var ganska väntat eftersom att det var längesedan som jag gjorde det. Tur att jag inte handlat allt för mycket och att det stämde!

Gennaker beställd


Vi har redan börjat planera för en snabbare båt till sommaren. Titta vilket fint segel vi beställt. Nu hoppas vi att det hjälper oss att segla snabbare än någonsin.

söndag 20 september 2009

Båtställningen


Nu har vi hämtat och satt upp vår båtställning för vinterförvaringen. Skönt att få det gjort.

Rensningen fortsätter



lördag 19 september 2009

Rensar skräp


Idag har vi en liten rensardag hos mina föräldrar. Hoppas det blir någon skillnad efter att vi är klara för dagen.

fredag 18 september 2009

Vaktar båtklubben


I natt går Agneta och jag vakt på båtklubben så vi har bunkrat upp med cola, godis och chips för att hålla oss vakna.

Fin morgon



tisdag 15 september 2009

Dagar man minns


Nu känns det verkligen som hösten är på väg. Och händelser som bilden visar är nog ett minne blott. Idag har det till och med känts som en varmare jacka har kunnat användas och så här sent till och med behövs. Det är ju kallt. Men med lite tur så kan det bli lite fina höstbilder så det är ju inte bara av ondo.

söndag 13 september 2009

Grillning i Nyckelviken

Min kollega Palwasha med familj följde med oss ut på en båttur till Nyckelviken. Dagen bjöd på härligt sensommarväder, trevligt sällskap och mycket god mat!


Palwasha med sin yngsta dotter.


Grillen monteras

Palwasha och jag gör iorning grillspätten. Det serverades kycklig- och köttfärsspätt.

Nadjib är förste grillmästare.

"Bordet" är dukat och magarna kurrar. Snart ska vi äta!


Fredrik och Nadjib vaktar grillen.



2:e grillmästaren.

Nu är vi riktigt mätta!

På väg hem igen.

Morsal, Moska och jag

Tömmer båten


Nu har vi börjat plocka ihop båten för vintern. Vår pärla.

Sömntutan


Sista natten i båten för den här säsongen har nu kommit till sitt slut.

torsdag 10 september 2009

Gångbro


Hurra! Idag gick jag på vår nya gångbro för första gången. Skönt. Man slipper vänta på bilar och kan gå och titta i mobilen hela vägen hem utan att riskera att bli påkörd. I alla fall ingen risk för bilar. Snart är nog bron öppen också.:)