fredag 31 juli 2009

Det är ju fredag



torsdag 30 juli 2009

Nya jag


Då var jag färdig. Mörkare hår med röda slingor. Känner mig mycket nöjd.

Slingor



Hos frisören


Ska färga, göra slingor och klippa mig. Hoppas att det blir bra.

Skrämmande med ljudböcker


Då är man påväg till jobbet igen. Nu har jag snart jobbat en vecka. Det är inga andra på förskolan, så jag städar, målar, diskar leksaker mm. Under tiden lyssnar jag på en ljudbok (Madam Terror). Igår morse blev jag nästan ihjälskrämd av vaktmästaren. Jag hade just kommit till jobbet och trodde att jag var ensam, plötsligt stod han bara där och sa hej. Jag hoppade högt upp i luften och skrek rakt ut. Han fick sig ett gott skatt och sa att det det är farligt att lyssna på musik. Efter det hade jag bara hörlur i det ena örat.

söndag 26 juli 2009

Väntetid


Vi kom 15 minuter för sent för att komma igenom broöppningen i Strömma kanal. Nu får vi vänta i 40 minuter på nästa broöppning.

Trötter


Vad ska man säga? Det är jobbigt att vara på sjön.

Bättre sent än aldrig


Äntligen har Fredrik tagit sitt första riktiga dopp den här sommaren. Det var 19 grader i vattnet men han tyckte det var kallt. Anledningen till doppet var att vi bytte roder igen. Det andra har inte gått sönder men det här är nyare.

lördag 25 juli 2009

Skurar på Bullandö


Det kom några skurar så vi satte upp vårt lilla "tak" för att få lite skydd. Som tur var kom det aldrig så mycket att det egentligen störde.

Sällskap


I går kväll träffade vi Bengt och Kersti på Ornö. Nu seglar vi ikapp mot Bullandö.

Far och son


Fredrik och Bengt ror över den lilla viken på Ornö.

fredag 24 juli 2009

Passerat Dalarö


Snart träffar vi mina föräldrar i vår vanliga vik på Ornö. Det är bara 30-40 minuter kvar. Så nu passar vi på att sätta på strumpan på förseglet så båten visar från sin bästa sida när de ser oss.

Ljuvligt


Då är vi ute med båten igen! Vad vore livet utan båt?

torsdag 23 juli 2009

Som väntat


Frysen blev proppfull. Vi blev tvungna att plocka ur bröd, bullar och kubb som vi ska ha med oss på båten i helgen.

Mot Stockholm


Nu är jag på väg hem igen. Kärran är full med jordgubbar och blåbär så i kväll måste jag nog rensa ur vår frys för att få plats med allt.

Gräsklippning


Då har man klippt mammas och pappas gräsmatta. Det är ganska rogivande att kuska runt på gräsklipparen och känna doften av nyklippt gräs.

onsdag 22 juli 2009

Blåbärsskogen


Jag åkte hem till Våla och överraskade mina föräldrar. Nu är vi ute i skogen och plockar blåbär.

måndag 20 juli 2009

Andys lekland


Nu är jag på Andys med mina busiga syskonbarn. De har fyllt sina kläder med bollar och startat bollkrig mot mig. Måste börja försvara mig nu.

söndag 19 juli 2009

Glidare...


Det är bara en av oss som sitter på en grej som man kan trampa på så karusellen får fart - det är inte Agneta.

Full fart


Fredrik leker med barnen i Mulle Mecks lekpark.

Besök på Mullemeck-lekparken


Vilken smart kotte.

fredag 17 juli 2009

Mysig kvällstur


Som vanligt skiner solen och som vanligt styr vi mot Nyckelviken när vi har nattgäster med oss. Den här gången är det familjen Linderkers.

Innebandy


Andra gången för säsongen.

torsdag 16 juli 2009

Fin-middag


Strax får vi besök så vi håller på och fixar med kycklingen vi ska äta till middag. Det blir rabarberpaj till efterrätt.

Innebandy på 13e våningen


Det var jobbigt att gå upp 6.40 när man har semester men nu när innebandyn är klar känner jag mig pigg och duktig. Det var helt klart värt besväret även om det bara varit för att hälsa på hos Riksbanken för att se deras fina träningsanläggning. Högst upp med fantastisk utsikt. Det är inte varje dag man spelar innebandy på teak-golv. Spelplanen var inte så stor eller anpassad för innebandy men utsikten var inte så dum.

tisdag 14 juli 2009

Kvällspromenad


Bengt och Kersti har kommit till Södertälje med sin båt nu, så vi tog tåget dit och hälsade på dem.

Shoping


Fredrik funderar på att byta klädstil, eller kanske inte.

söndag 12 juli 2009

Dolt budskap?



Ett par roliga youtube-klip

Först en häftig Tribute till Michael Jackson: http://www.youtube.com/watch?v=je1KOcBYGjM

lördag 11 juli 2009

13 m/s på Mysingen

Äntligen hemma


På 3 veckor och en dag har vi seglat 461 distans, och besökt Sveriges två största öar, trots att vårt roder gick sönder så vi låg still 5 dagar. Inte illa va?! Nu har vi dock lagt till i vår hemma-hamn. Skönt!

Strömma kanal


Nu är vi på väg hem efter att ha träffat familjen Ifongård på Bullandö. Därifrån tog vi genvägen genom Strömma kanal.

Bra balans


Fredrik sitter på relingen och styr. Ibland lutar det så mycket att han har svårt att sitta kvar.

Fulla segel


Idag seglar vi med fulla segel i dryga 6 knop trots att motorn släpar i hela tiden. Det lutar ganska bra.

fredag 10 juli 2009

Nya fartrekordet



Endast lite segel


Vi har bara rullat ut förseglet en liten bit men vi har ändå slagit vårt förra rekord med massor. 11,52 knop surfade vi upp i nyss. Jag vet inte högsta vindstyrkan men har sett att mätaren visat på över 13 meter i sekunden. Skönt för svärmor att slippa det här men det är faktisk roligt trots att det finns inslag av läskigt ibland. Lite nu och då dyker det upp en våg som är så hög att vi inte ser över den förrän den lyfter upp båten och rinner undan. Coolt! :)

Lämnar Nynäshamn


Nu åker vi vidare, mot Ornö. Vi kommer inte ha mycket segel för det blåser ordentligt.

Tillbaka till båten


Det har varit skönt att vara hemma några dagar. Vi har mest tagit det lugnt och gått på bio. Både The Proposal och senaste om Johan Falk. Komedin var bäst men jag tyckte båda var bra, Agneta var dock inte övertygad av Falk men det kanske var för att hon såg halva filmen med ett öga - det andra höll hon för med båda händerna på grund av spänningen.

onsdag 8 juli 2009

Videosnutt från resan till Gotland

Så här hade vi det i ca 8 timmar innan vi nådde Visby.

Tåg till Stockholm


Vi lämnar båten i Nynäshamn en liten stund för att gå på bio hemma. Ska bli skönt att sova i min riktiga säng en natt nu. Just nu är det strålande sol och blåser inte nämnvärt, men i natt ska det visst blåsa riktigt mycket men nu ligger vi tryggt.

Dragets kanal



Dragets kanal



Vindstilla


I natt har det varit helt vindstilla, lugnet före stormen för ikväll och imorgon är det visst stormvarning. Så nu åker vi till Nynäshamn för att ligga tryggt i vind och blåst.

tisdag 7 juli 2009

Arnholmen


Nu seglar vi strax mellan stora och lilla Arnholmen. Det passar oss fint. Idag har vi haft en fin segling där vi rundat Landsort och åter igen haft en toppfart över 8 knop. Strax ska vi lägga till i Rassa vikar utanför Nynäshamn.

Spöregn


Lagom som vi tänkte lämna Trosa satte det igång och spöregna så nu avvaktar vi lite bättre väder innan vi ger oss iväg. Skönt att vi satt upp vårt lilla tak.

måndag 6 juli 2009

Strax mat


Nu ska vi promenera iväg för att hitta något att äta. Det känns som det är dax för lite skräpmat igen, men vi får se vad vi hittar. Anden får hitta något på annat håll den här gången.

Regn i Trosa


Idag har vi seglat med bara förseglet för det blåste mycket på sina håll. 11 meter i sekunden mätte vi som mest. Därför valde vi att gå inomskärs vilket inte var så dumt tror jag. Vi kom ändå upp i 8,03 knop som mest och vi seglade ifrån en Bavaria 39 när den bara seglade med storen. Fast när de insåg att de blev ifrån åkta av vår lilla båt drog de fram lite av sitt försegel också. Fusk tycker jag, men kul att de behövde båda seglen för att åka om oss som också bara hade ett segel.

Från Oxelösund


Nu lämnar vi Oxelösund och åker mot norr i regnvädret. Hoppas regnet slutar snart, för min jacka är inte tät hur länge som helst och det blir så kallt när det är blött.

söndag 5 juli 2009

Vinnare är vi


Den här segelbåten, en Elan 331, har vi seglat ifatt och förbi. Men än har de inte gett upp fighten så vi trimmar så gott vi kan men är redan nu stolta eftersom den båten ska vara mycket snabbare än vår.

lördag 4 juli 2009

Fint väder


Som vanligt är det fint väder på sjön. Men enligt rapporten så blir det nog lite regn till kvällen. Hoppas de har fel.

Barbros kubb


Nu sitter jag i solen och njuter av fasters goda kubb. Vi fick en hel påse när hon och pappa kom med rodret.

Alger


Det blommar, men det är inte fint men finns överallt, i mängder.

Morgondopp


Ett inte helt lyckat hopp från båten till bryggan resulterade i att hela Agneta var under vatten, men hon fick upp kassen med handduk på bryggan så den höll sig torr. Allt gick trots allt bra, det mesta blev bara betydligt blötare än beräknat.