måndag 30 juni 2008

På väg hem


Nu är vi på väg hem från Holm. Den lilla by som jag vuxit upp i. Vi har varit på lite fest, träffat släkt och så har jag spelat lite innebandy med mitt innebandygäng från Östervåla. Mycket skoj. På tal om innebandy så har vi fått tillökning i laget. En riktigt snabb och bra Niklas har röstats in. Dessutom har vi beslutat att köpa nya lagkläder. I och med tillökningen och fräscha kläder får motståndarna se upp nästa säsong.

lördag 28 juni 2008

Köpt husdjur


Nu ska dammet försvinna automatiskt. När husdjuret behöver laddas så åker det tillbaka till sin laddstation. Är vi inte nöjda så lämnar vi tillbaka den inom 30 dagar.

Priserna för iPhone3G

Med de här priserna skulle man kunna tro att Telia har monopol på iPhone3G. Men vänta nu... de har de ju.

iPhone3G 8 GB (endast fasta kostnaderna för abonnemang + telefon)
iMini 18 mån - 7 877 kr
iMini 24 mån - 8 871 kr
iMidi 18 mån - 10 697 kr
iMidi 24 mån - 12 731 kr
iMaxi 18 mån - 16 857 kr
iMaxi 24 mån - 20 617 kr

Det billigaste abonnemanget kanske skulle kunna vara något att ha, om man skulle bortse från att man bara får 100 minuter att ringa för, 100 sms och ENDAST 100 mb att surfa för. Allt annat kostar extra. I praktiken är det nog bara iMaxi som funkar, men där är ju priset så hutlöst att det inte går att hitta något bra. Så bra är inte iPhone, trots 3G. Skäms Telia!
Källa: www.telia.se/iphone

fredag 27 juni 2008

Semestertårta


Dags att fira semestern med tårta. Det är inte så dumt med semester.

Nummer två


Andra fikabrödet för dagen. Det är ju semester strax. :)
Jag hoppas att jag lär mig använda mobilens kamera bättre snart, så vi slipper det här dåliga bilderna snart.

iPhone3G genom Telia

Helt makalöst. Om man vill köpa iPhone3G för 1 krona så kommer den i slutändan kostat 20 617 kronor. 859:-/mån i 24 månader + 1 krona för telefonen = 20 617 kronor. Visst, man får visserligen prata i 1000 minuter per månad och surfa 1000 mb per månad samt skicka 1000 sms. Men kom igen Telia. Allt över 400 kronor i månaden när man är uppbunden i 24 månader är ju helt sjukt!!! Även 400 skulle varit för mycket, då hade jag säkert hellre betalat mindre i månaden och mer för telefonen. Men några 20 000 är det inte värt. Då får man ju en 24" iMac istället... den är betydligt bättre än iPhone3G! Tänk om! Gör rätt!

Jag glömde visst säga att jag räknat på 8 GB versionen. 16 GB versionen kostar såklart mer. SJUKT!

Källa: www.telia.se/iphone

Snart semester


Så här nära semestern skyller jag alla onyttigheter på att man ska fira semestern. En sur rem är utmärkt att fira med.

torsdag 26 juni 2008

Dagens parad


En liten parad som vanligt på lunchen. Strålande väder.

onsdag 25 juni 2008

Till kvällen


Jordgubbar igen. :)

TV4 i parken


Här gör TV4 sina direktsända fotbollssnack... och jag åker förbi i taxi.

måndag 23 juni 2008

Strax innebandy


Här inne ska jag snart spela innebandy hoppas jag. Än har ingen annan kommit men det brukar alltid dyka upp folk.

söndag 22 juni 2008

Förberedelser


Nu har förberedelserna för att få på tapeten i båten börjat. Vi sätter först upp en pappersduk på väggen som senare ska användas som mall när den riktiga tapeten, reevefoam, ska klippas till.

torsdag 19 juni 2008

Snart midsommar


För att kompensera tårtan blir det bulle också.

onsdag 18 juni 2008

Dålig fantasi


Vilken dålig fantasi. Alla tidningar verkar byta ut s mot z. Undrar om de fortfarande tror att det är roligt och nytänkande. Någon borde byta arbetsuppgift.

måndag 16 juni 2008

Väntar på bussen


Efter 3 timmar innebandy är det dags att åka hem. Inte illa. Förra veckan slog jag rekord i antalet dagar med innebandy och nu i antalet timmar på ett pass, i alla fall i Stockholm.

Skönt att slippa


Skönt att slippa den här trafiken. Jag går förbi på väg till innebandyn.

söndag 15 juni 2008

Hej då båten


Vi ses imorr'n!

Klara för idag


Nu orkar vi inte mer idag. Isoleringen är klar så långt vi tänkt oss, men vi har hittat ett ställe till som behöver isoleras. Det tar vi en annan dag. Vi har varit tillräckligt duktiga idag.

Stickkojen klar


Isoleringen i stickkojen är klar. Nästan allt annat också, men inte riktigt än.

Klart att äta


Det är lika gott som det ser ut.

Närmare...


Strax klart. :)

Första grillningen


Snart är det dags att njuta av årets första grillning. Det vattnas i munnen.

Gammal motorcykel


Vilken cool motorcykel, förmodligen inte senaste årsmodellen. :)

Det tar sig


Men stöter på en hel del frågor som måste lösas innan man jobbar vidare, så man inte fastnar och får börja om. Det är nämligen inte aktuellt, så kul är det inte. Men det går ändå mycket bra just nu.

Nu går det undan


Vi har börjat lära oss hur det ska gå till så nu går det fort att skära till bitar som ska limmas fast i båten. Förhoppningsvis blir vi helt klara med isoleringen idag. Det ser lovande ut.

lördag 14 juni 2008

Fortfarande Wii


Golfträning. Men nu är det dags att lägga ner för idag. Hur mycket träning som helst är inte bra. Men det kanske blir boxning ikväll.

Wii


Jag kollar min ålder, blev 30 år, mitt bästa resultat hittills. Agneta fick 65, men hon har haft bättre förut, men det kan man väl förvänta sig för hon har nog spelat dubbelt så mycket som mig.

Tennis


Agneta in action.

Nytt kort


Måste ju visa när tillbehören används.

Grannen på besök


Vår granne kom på besök. Naturligtvis behövde vi testa våra nya tillbehör till Nintendo.

fredag 13 juni 2008

Fläkt mot fukt


Den här fläkten hoppas vi ska hjälpa till att hålla luften fräsch i båten, dygnet runt. Den har egen solcell som ska göra att den aldrig ska behöva stå still. Hoppas det stämmer. Då ska vi få bra luft i båten tycker jag.

Äntligen fredag


Fredagar brukar ha något lite extra. De här munkarna är riktigt färska och tunga. Grymt goda.

På väg till Globen


Idag åker jag iväg en bit för att äta lunch med Micke. Utsikten från tunnelbanan mellan Gamlastan och Slussen ser alltid härlig ut, idag trots lite regn.

Överraskning från Andy


Efter innebandy fick jag ett paket av Andy. Helt oväntat eftersom jag inte har något särskilt att fira. Det var tillbehör till Nintendo Wii. :) Stort tack! Välkommen hem till oss och testa. Tennisracket har dioder som lyser när man rör det. Strålande!

4 gånger innebandy


För första gången är jag nu på väg till min fjärde innebandyträning på en vecka.

torsdag 12 juni 2008

För kallt


Vi hinner inte mer ikväll. Det har blivit för kallt för att vårt lim ska torka som det ska men ytterligare 3 liggunderlag är på plats.

Dags för mer isolering


Snart har vi lagt på lim och isolering på hela förpiken. Några frågetecken finns det minsann, men de flesta rätas nog ut med tiden.

onsdag 11 juni 2008

Inget "båtande"


Idag har det regnat och är lite för kallt så vi hoppar över pillandet i båten. Istället kommer här en bild på utsikten från våran balkong.

Nytt objektiv (70-200 2,8)


Äntligen! Nu har jag ett bra teleobjektiv. Visserligen från Sigma men det duger för mig. Det kommer passa utmärkt för bröllop, i alla fall om man använder stativ. Förmodligen funkar det bra på en safari men då kanske man vill komplettera med 1,4 eller 2 gångers förstoring. Men för stunden passar det här utmärkt. Önskar att jag fick åka hem och öva redan nu. :)
Stort tack till Leif för leveransen!

tisdag 10 juni 2008

Första på plats


Nu sitter första liggunderlaget på plats. Hoppas det sitter kvar imorgon också för i så fall sätter vi dit så många vi kan då.

Lim i båten


Vi funderade först på om man skulle testa på en liten bit för att se om limet passade till väggen och liggunderlaget, men vi orkade inte. Så nu ska ett helt liggunderlag upp på väggen. Förhoppningsvis går det som vi önskar annars är jag rädd att vi måste skrapa den nylimade väggen igen och det vill vi inte vara med om.

Regn som omväxling


Idag regnar det. Men med tanke på all sol som varit känns det helt ok. Särskilt med tanke på att det inte kommer floder utan regnar ganska lagom. Men jag hoppas det går över till kvällen så inte arbetet i båten blir lidande.

måndag 9 juni 2008

Ingen hamburgare


Har precis spelat innebandy i ett par timmar och tänkte äta lite på vägen hem. Men det verkar inte alla tycka.
Nu kom någon så det hinner bli i alla fall. Phu!

Nyklippt


Äntligen är håret lite kortare. Grymt skönt.

lördag 7 juni 2008

Billigare än väntat


Så skönt. Det bliv till och med billigare än väntat. Möjligen har vi glömt köpa något men just nu tror vi att det blev billigare. Kylboxen fanns tyvärr inte, men de ska ta hem en åt oss så vi fick betala för den ändå om vi ville. Såklart ville vi det.

Shopping till båten


Idag är det dags att handla båttillbehör. Hoppas verkligen att vi får de rabatter som de sagt, annars blir det inte bara mycket pengar utan sjukt mycket pengar för tillbehör.

fredag 6 juni 2008

Sista titten


Nu lämnar vi båten tills imorgon. De senaste timmarna har hon stått öppen, på vädring.

Klara för isolering


Äntligen! Nu har vi både slipat klart och tvättat klart båten på insidan. Förhoppningsvis kan vi limma isoleringen imorgon. Tyvärr har vi nog inte all isolering vi behöver än, men nästan all tror jag.

Färdigslipat hoppas vi


Nu hoppas vi att vi inte ska behöva slipa något mer. Så nu dammsuger vi för fullt. Därefter ska vi tvätta båten igen på hela väggen. Förhoppningsvis betyder det här att båten kan hinna bli klar till midsommar. Håll tummarna!

onsdag 4 juni 2008

Härlig skylt


Tänk om alla skyltar var lika trevliga. :)

tisdag 3 juni 2008

Fisksätra lite från ovan


Agneta och jag är ute på en liten promenad i Fisksätra. På ett ställe ser man nästan alla stora hyreshus, från ovan.

Projektavslut


Ett bra tillfälle att fira är när projekt tagit slut.